Hozzávalók: (kb. 15db.-hoz)
- 200g liszt
- 1 csomag sütőpor
- egy csipet só
- 150g margarin
- 100g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 200g natúr joghurt
- 2 egész tojás
- fél citrom reszelt héja
+bármilyen friss/aszalt gyümölcs, csokidarabok, dió/magvak (én most aszalt vörösáfonyát használtam)
Elkészítés:
A puha margarint robotgép segítségével kihabosítom a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzádolgozom a tojásokat is, végül pedig a citromhéjat is belereszelem. A lisztet egy másik tálba szitálom és összekeverem a sütőporral és a csipet sóval. A margarinos alapba ezután felváltva adagolom a lisztes keveréket és a joghurtot, amíg el nem fogynak, így egy szép, selymes állagú tésztát kapok. A tésztába ekkor kerülnek bele az ízesítőanyagok, bármi amit csak szeretnénk!
A muffinformákat kibélelem a kis papírkapszlikkal, majd egy fagyiskanál segítségével - igen, Nigella is így csinálja! :D - belekanalazom a masszát. 180fokra előmelegített, légkeveréses sütőben néhány perc alatt szép aranybarnára sülnek.
+tipp: a banános verziót mindenképpen próbáljátok ki, nekem az a kedvencem! :)
Puszi, Dóri
Elkészítés:
A puha margarint robotgép segítségével kihabosítom a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzádolgozom a tojásokat is, végül pedig a citromhéjat is belereszelem. A lisztet egy másik tálba szitálom és összekeverem a sütőporral és a csipet sóval. A margarinos alapba ezután felváltva adagolom a lisztes keveréket és a joghurtot, amíg el nem fogynak, így egy szép, selymes állagú tésztát kapok. A tésztába ekkor kerülnek bele az ízesítőanyagok, bármi amit csak szeretnénk!
A muffinformákat kibélelem a kis papírkapszlikkal, majd egy fagyiskanál segítségével - igen, Nigella is így csinálja! :D - belekanalazom a masszát. 180fokra előmelegített, légkeveréses sütőben néhány perc alatt szép aranybarnára sülnek.
+tipp: a banános verziót mindenképpen próbáljátok ki, nekem az a kedvencem! :)
Puszi, Dóri
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése