2015. szeptember 3., csütörtök

Rebarbarás - málnás crumble

Nagyon régóta szemezek már a rebarbarával, de eddig még nem volt alkalmam megkóstolni/ kipróbálni. Tavaly viszont ültettünk egy kis palántát a kertben, amiről az idén már lehetett szedni, ugyan még csak pár kisebb szálat. Így elsőre nem akartam túlvariálni a dolgokat, úgyhogy egy jól bevált, nagyon egyszerű, talán sokak számára ismert receptet, a crumble-t, másnéven 'morzsasütit' készítettem el belőle. Alul egy isteni rebarbarás-málnás-fahéjas-vaníliás ragu bugyog amit egy ropogós morzsaréteg koronáz meg, kell ennél több?? :) Hogy mutatósabb legyen a süti nem egy nagy tálban, hanem több kicsi szuflé formában tálaltam. Próbáljátok ki! :)

Ps.: Ezért az árva, nem túl jó minőségű képért előre is elnézést, de szerencsétlen nem érhette meg a holnapot, hogy rendes fényben fotózkodjon... :D



Hozzávalók: (5db. szufléformához) a raguhoz:

  • rebarbara
  • málna
  • reszelt citromhéj
  • egy csomag vaníliás cukor
  • fahéj
                    a morzsához:
  • 70g margarin
  • 50g liszt
  • 35g kristálycukor
  • 35g zabpehely

Elkészítés:
Először a rebarbarát készítem elő, alaposan megmosom, levágom a szárak legvégét, majd meghámozom. Ezután kisebb darabokra vágom és csak így nyersen a szuflétálkákba dobálom. Hozzáadok még pár szem málnát, egy-egy csipet citromhéjat, egy kis fahéjat, majd a csomag vaníliás cukrot is egyenletesen elosztom a tálkák között. A tálkákat félreteszem és elkészítem a morzsát. A hideg margarint elmorzsolom a liszttel, majd hozzádolgozom a kristálycukrot és a zabpelyhet is. A kész morzsát a gyümölcsökre szórom a formákban, amiket 180fokra előmelegített sütőben sütök aranybarnára.

Puszi, Dóri

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése