2017. március 13., hétfő

Nutellával töltött csokis keksz

Nem mintha bármi baj lenne a sima csokis keksszel, de azt hiszem ez a nutellás töltelék egy teljesen új szintre emeli ezt az egyszerű kis kekszet! Egyrészt eleve csak jobb lehet az, amibe pluszban még nutellát is rakunk, másrészt pedig, így kevésbé lesz száraz a keksz tésztája, finom omlós marad tőle. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy délelőtt megsütve a kekszet estére már egy darab sem maradt belőle... :) Úgyhogy szerintem tényleg érdemes kipróbálni, borzasztóan egyszerű és garantált vele a siker!
Az eredeti receptet itt találjátok! :)



Hozzávalók: (kb. 20db, nagyobb kekszhez)

  • 225g margarin
  • 315g finomliszt
  • 1,5 csomag sütőpor
  • egy csipet só
  • 125g barna cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2db egész tojás
  • 200g étcsokoládé
  • nutella

Elkészítés:
A puha vagy langyosra olvasztott margarint a barna cukorral és a vaníliás cukorral egy robotgép segítségével alaposan elkeverem, majd a tojásokat is hozzádolgozom. Az átszitált lisztet összeforgatom a sütőporral és a csipet sóval és kanalanként a margarinos-tojásos alapba keverem. Amikor már kellően sima és ragacsos a tészta beleszórom az apróra darabolt étcsokit és egy fakanál vagy spatula segítségével elkeverem benne. Az elkészült tésztát minimum fél órára a hűtőbe teszem pihenni, hogy ne legyen annyira lágy, így könnyebb lesz majd vele dolgozni.
Ha lehűlt a tészta elkezdhetjük megformázni a kekszeket. Ehhez bevizezem a kezem és egy kisebb adag tésztát veszek ki a tálból, amit a tenyeremen kör alakban ellapogatok. Aztán fogom a nutellát és egy teáskanálnyi adagot a tésztakorong közepére rakok belőle. Ezután a tészta széleit óvatosan felhajtogatom a nutella körül, úgy hogy mindenhol befedje. Ha nem tudjuk vele teljesen befedni semmi gond, csak venni kell még egy pici darabka tésztát és befedni vele a kis korong tetejét. Ha a nutellát alaposan becsomagoltuk a tésztába a kekszet óvatosan a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Nem érdemes nagyon lapogatni, mert ez a tészta elég lágy és így szépen fog majd terülni. Ebből kifolyólag érdemes elég helyet hagyni a kekszek között, hogy ne süljenek össze! 180fokra előmelegített, légkeveréses sütőben aranybarnára sütöm őket.

Puszi, Dóri




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése